Moordspel

Interactief GPS-Moordspel

Op deze pagina vind je alle informatie over het zelf te spelen Moordspel, zonder organisatie!
(Kijk hiernaast voor de downloads van de app en de handleiding)

In inmiddels 33 Drentse dorpen en de Luxemburgse stadjes Vianden en Larochette, heeft Tourist Games het mogelijk gemaakt om het spannende Sherlock Holmes GPS-moordspel te spelen zonder arrangement en tegen een gereduceerd tarief. Op deze pagina vind je de beschrijving van het zelf te spelen spel. Hierbij regel je alles zelf tegen een aantrekkelijk tarief van € 10,00 per persoon. Voor deze 50% korting zul je zelf wat voorbereidingen moeten treffen. Lees hieronder meer of klik HIER voor de lijst met beschikbare locaties.

Wil je het spel toch liever laten organiseren in combinatie met een buffet, consumpties en tablets van Tourist Games? Klik dan HIER

Zelf te spelen zonder organisatie:

Aan de hand van een interactieve kaart op een tablet zoeken de deelnemers de weg door de schemerige straatjes van deze eeuwenoude dorpen. Daarbij worden zoveel mogelijk aanwijzingen gezocht, hints verzameld en getuigen omgekocht om de moordenaar te ontmaskeren die verantwoordelijk is voor de dood van diverse toeristen.

Het spel is beschikbaar voor groepen vanaf 8 personen in alle dorpen waar ook het spel met een buffet te combineren is, dit zijn er al 33 in Drenthe en 2 in Luxemburg en hier komen nog steeds meer locaties bij.

Benodigdheden:
Je dient te beschikken over smartphones (Android of iPhone) met een databundel (het spelverbruik is maximaal 30 MB) en waarop Locatie Gegevens / GPS  en Mobiele Gegevens / Data  aanstaat. Daarnaast zul je minimaal 2 uur voor het tijdstip van aanvang de volgende stappen moeten doorlopen:

Ga met je Smartphone naar de Google Play Store of App Store en download voor elke 4 deelnemers de GPSPlayGame app op een de smartphone of tablet. Je kunt ook de juiste QR code hiernaast scannen (of er op klikken) om de app te downloaden.

Reserveren en betalen:
Ga vervolgens naar www.tourist-games.com/reserveren/ waar je naar ‘zelf te spelen moordspel’ (zonder tablets) gaat en hier reserveer je het spel door op het Moordspel in het dorp van je keuze te klikken. In de lijst staan alle locaties bij een restaurant vermeld. Het is uiteraard niet verplicht daar heen te gaan, maar het spel is overal zo gebouwd, dat dit wél de handigste en mooiste plekjes zijn om het spel te starten! Daarna volg je de stappen in het betaalmenu door het aantal personen en de datum in te vullen.

Achter de datum vul je het tijdstip in en de namen van de deelnemers. Uiteindelijk kun je je betaling afronden via iDeal. Lees over dit gedeelte ook even de spelregels in de ALGEMENE VOORWAARDEN

Spelen:
Je ontvangt nu binnen 2 uur de benodigde code om in te voeren in elke gedownloade GPSPlayGame app. Selecteer in de lijst met spellen Sherlock en voer vervolgens bij elke App een Nickname van je team in. Klik vervolgens op Login en tot slot onderaan op de Play knop om het spel te gaan spelen. Let op: op het moment dat je op deze knop klikt, begint de tijd te lopen.

De speelduur is 100 minuten en na afloop ontvang je automatisch de uitslag op het door jou zelf ingevoerde e-mailadres, aan het begin van het spel!

Veel plezier!

Download Android App
Download iPhone App
Download Handleiding